خواص دارویی و درمانی ترب سیاه

ترب سیاه گیاهی است پر خاصیت که خواص دارویی و درمانی آن از زمان های قدیم مورد توجه بوده و همواره به عنوان دوست دستگاه گوارش معرفی میشود.

آشنایی با خواص بی نظیر ترب سیاه

ترب سیاه از خانواده ترب است که معمولا برداشت آن در پاییز رخ میدهد . ترب سیاه خواص دارویی و درمانی فراوانی برای بدن دارد که ارزش غذایی این گیاه را بالا میبرد . ترب از نظر طب سنتی دارای طبعی گرم است و به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. در ابتدای قرن بیستم اثر مفید ترب برای معالجه بیماری های کلیوی و تصفیه کلیه، توسط پزشکان سنتی ایران شناخته شد.

ترب گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد. برگ های آن پهن، ناصاف، کرک دار با بریدگی های نامنظم است. گل های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می شود. به طور کلی دو نوع ترب وجود دارد:

  1. ترب سیاه که معمولاً در پائیز برداشت می شود.
  2. تربچه که به رنگ های مختلف قرمز و و صورتی و به صورت های دراز و گرد وجود دارد.

ترب سیاه از جمله گیاهانی است که در درمان بسیاری از بیماری های گوارشی مفید است. این گیاه، در فصل پاییز و زمستان با کاهش دمای هوا بیشترین کاربرد را دارد.

خواص درمانی ترب سیاه به شرح زیر است:

ترب سیاه برای درمان بیماری های گوارشی بسیار مفید است

سم زدای کبد

مفید برای گوارش و حافظ سلامت روده ها

ضد سرماخوردگی

برطرف کننده یبوست

دفع عفونت مجاری تنفسی و رفع سرفه

منبع غنی از ویتامین C

تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع خستگی

دفع سنگ های صفراوی

همچنین بخوانید : همه خواص و دانستنیها مواد غذایی ، میوجات، سبزیجات

درمان نقرس و روماتیسم

درمانگر یرقان

تسکین دهنده درد

شفافیت پوست

خاصیت اشتها آوری و افزایش شیر در مادران شیرده با مصرف تخم ترب

دمنوش تخم ترب ضد تب

تاثیر عصاره برگ ترب در تقویت چشم

دم نوش تقویت کننده ترب تقویت کننده سیستم دفاعی بدن

 جوشانده ترب درمانگر اسهال خونی

در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید تا باعث استفراغ شده و معده را پاک می کند.